Mikä todella tekee henkilöstä onnelliseksi? 7 asiaa, jotka tiede tietää, mikä todella pitää meitä sisällöstä

hymyilevamies

1. Muista ihmisistä välittäminen

TED-puhujan ja ekonomistin Paul Zakin mukaan meissä kaikissa on jotain, jota kutsutaan ”moraaliseksi molekyyliksi”, joka liittyy sekä rakkauteen että kivunlievitykseen. Tämä molekyyli vapauttaa runsaasti hormonia nimeltä oksitosiini, kun ajatellaan niitä, joista välitämme ja joita rakastamme.
Tutkimuksissa on havaittu, että jopa viettämällä aikaa sosiaalisessa mediassa katsomalla valokuvia ystävistäsi (tiedät itse, joista itse pidät), se voi nostaa oksitosiinitasoja tekemällä ihmisistä onnellisempia kuin ennen kuin he katsoivat valokuvia tai tilapäivityksiä. Ihmisten näyttää siltä, ​​että täytyy tuntea rakkaus ja yhteys henkilökohtaisten suhteiden kautta voidakseen tuntea olonsa onnelliseksi. Joka tiesi?!

2. Vanhuus (tai 23-vuotias)

Vuoden 2014 tutkimuksessa todettiin, että iällä on todellisuudessa melko vähän tekemistä onnellisuuden kanssa. Tutkimuksessa todettiin, että 70-vuotiaiden ihmiset olivat paljon onnellisempia kuin 18-vuotiaat, koska vaikka molemmat ikäryhmät kokivat poikkeuksellisia tapahtumia, 70-vuotiaiden ihmiset, joilla oli enemmän elämänkokemusta ja tietoa itsestään, voivat nauttia siitä enemmän.
Muut tutkimukset ovat myös vahvistaneet, että 69-vuotiaana ja vanhempana on ehdottomasti onnellisin aika monille ihmisille – vaikka, mielenkiintoisella tavalla, 23 on yleensä myös erityisen onnellinen ikä. (Useimpien surullinen ikä on 40-luvun alun ja 40-luvun puolivälin keski-ikäisten kriisijakso … joten ole varovainen?)

3. Positiivisen ajattelun 5 ominaisuutta

positiivinen ajattelu

Kyllä, itseapurin gurut ovat oikeassa: Positiivisesti ajattelu auttaa suuresti onnellisuuteen.
Vuoden 2010 tutkimuksessa todettiin, että positiiviseen ajatteluun osallistuu viisi avaintekijää, mikä puolestaan ​​johtaa onnellisuuteen: olla kiitollinen, olla optimistinen, harjoittaa ystävällisyyttä, nauttia kuinka onnekas olet ja käyttää vahvuuksiasi. Positiivisten ajatusten virtaaminen on tietoinen näistä päivittäisen elämäsi piirteistä, mikä tarjoaa parempaa hyvinvointia ja yleistä iloa.

4. Liikunta

Ei ole yllättävää, että liikunta tekee ihmisistä onnellisempia. Kun ihmiset treenaavat, endorfiinit, jotka ovat luonnollisia särkylääkkeitä, vapautuvat aiheuttaen euforiaa. Täydellinen esimerkki tästä on juoksijan korkeus, mutta onneksi tunne voidaan saavuttaa myös muilla, hauskemmilla tavoilla.

5. Nauti kulttuurista


Vuoden 2011 tutkimuksessa todettiin, että asettaminen itsesi ulkopuolelle ja upottaminen ympäröivään kulttuuriin myötävaikuttaa ehdottomasti onnellisuuteen. Mies- ja naispuolisista osallistujista miehet ja naiset, jotka nauttivat baletista ja taiteesta (tai jopa osallistuivat urheilutapahtumiin), olivat todennäköisemmin onnellinen. Myös naisilla, jotka käyvät kirkossa, on yleensä jotain hymyillen. Älä myöskään unohda pelejä Wildz nettikasinolla!

6. Lemmikkien ottaminen

Koska tietysti! Tutkimuksissa on havaittu, että jotkut onnellisimmista ihmisistä ympärillä ovat niitä, joilla on lemmikki. Vuoden 2011 tutkimuksessa todettiin, että lemmikkieläimet eivät vain lisää itsetuntoaan, vaan myös antavat meille paremman tunteen kuuluvuudesta ja tuovat syvemmän merkityksen elämäämme.

7. Vapaaehtoistyö

Lemmikki

Psykologi Mark Snyderin mukaan vapaaehtoistyö luo tunteita suuremmasta itsetuntuksesta ja psykologisesta hyvinvoinnista – mikä tietenkin johtaa onnellisuuteen. Snyder sanoo, että yhteiskunnassamme meillä ei useinkaan ole velvollisuutta auttaa muita, mutta että kun päätämme joka tapauksessa tehdä niin – menemällä “itseään kiinnostavan vahvan dynamiikan vastaiseksi” – tällaisen epäitsekkyyden mukanaan tuoma tunne tekee ihmeitä psykologinen itse. Ja mitä useampi vapaaehtoinen, sitä positiivisempi vaikutus lisää entisestään onnellisuuden tunteita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *